…Yeah, right! 5 råd – og vupti, så er du en god leder! Som om der findes en formel på god ledelse. På GetSkills redaktionen er vi enige: Man bliver ikke en god leder ved at følge en opskrift. Mennesker er forskellige – også ledere. En god leder bliver man ved at øve sig, og finde ud af hvad der virker for dig.

Men vi ved også, at du som ny leder har drøn-travlt! 

Derfor har vi alligevel plukket de 5 bedste råd fra GetSkills kurserne i ledelse, og serverer dem lynhurtigt her. De kommer stensikkert kun til at virke, hvis du afprøver dem og reflekterer over, om de virker for dig. Derfor kommer de 5 gode råd sammen med en challenge, hvor vi udfordrer dig til at se, hvor langt din ledelse kan rykkes på 5 uger. 

Her er vores bud på de 5 bedste råd, der vil gøre dig til en bedre leder:   

 1. Kommuniker klart: Kommunikation er nøglen til et effektivt samarbejde mellem leder og team. Sørg for at være tydelig i din kommunikation, både når det gælder opgaver og forventninger, samt feedback og anerkendelse.
 2. Styrk dine medarbejderes styrker: En god leder ved, at hver medarbejder har unikke styrker og svagheder. Fokuser på at udvikle dine medarbejderes styrker og give dem opgaver, der passer til deres styrker.
 3. Vær en god lytter: Lyt til dine medarbejderes idéer og bekymringer. Vis interesse og respekt for deres meninger og involver dem i beslutningsprocessen.
 4. Før an ved at være en rollemodel: Som leder er du en rollemodel for dit team. Vis ved dit eget eksempel, at du tror på de værdier og den arbejdsmoral, du ønsker at se i dit team.
 5. Beløn og anerkend dit team: Anerkendelse og belønning kan være afgørende for at styrke motivationen og engagementet hos dit team. Sørg for at give regelmæssig feedback og anerkendelse for godt arbejde.

Hvordan fører du så disse råd ud i livet?

Her er vores challenge til dig: De næste 5 uger skal du hver uge have et af rådene som dit fokuspunkt. Brug en halv time i starten af ugen på at finde 3 konkrete indsatser, du kan gøre i løbet af ugen, for at følge rådet. Når ugen  er omme, så brug igen en halv time på at reflektere over følgende:

 • Hvad var effekten?
 • Kunne du have gjort noget anderledes?
 • Hvordan vil jeg bruge rådet fremadrettet?

Skriv gerne tingene ned. Når de 5 uger er omme, så tag en tur op i helikopteren og betragt din indsats i challengen fra oven:  hvor  mærkede du særligt effekten? Hvad virkede bedst for dig? Husk at målet IKKE er, at du skal have 12 i disciplinen 5 gode råd, men at du skal finde ud af hvad der virker bedst for dig. Så du kan blive en bedre leder - på din måde. 

Hvis du ikke allerede har set på vores online kursus, Led dine medarbejdere til bedre samarbejde, så kan vi også varmt anbefale at du lige kigger på det. Det går nemlig i dybden med de fleste af de gode råd du lige har læst om. 

God fornøjelse.

Hvad siger vores kunder?

 • „Min største aha-oplevelse på kurset var, at ens egen passion er sindssyg vigtig at finde frem til ifm. at være leder“

  Jeg vil anbefale ’Tal med Gennemslagskraft – for ledere’ til alle nyuddannede ledere eller folk der står overfor at blive ledere snart. Eller til folk, som har brug for at forbedre motivationen til sine medarbejdere eller skills til at præsentere.

 • „Det der især var håndgribeligt og brugbart for mig, var delen omkring slides/præsentationsteknik.“

  Jeg har altid haft det fint med at tale foran andre; men kurset har fået mig til at tænke over nogle ting, som gør at jeg kan blive bedre til at "eje lokalet" og forbedre min præsentationsteknik.

  – Thomas Bjerregaard, Key Account Manager & E-Com Lead

 • „Efter kurset føler jeg, at jeg har mere kontrol over mig selv, når jeg skal tale foran andre“

  Jeg vil anbefale Tal med Gennemslagskraft til ledere og lignende. Så man kan holde gode oplæg og udvikle sig selv og medarbejdere

 • „Jeg fik redskaber som jeg slet ikke havde før“

  Det var perfekt med øvelser mellem videoerne

 • „Kurset betød, at jeg føler mig bedre til at forberede mig på at tale, selv om usikkerheden nok stadig er der“

  Min største aha-oplevelse da jeg tog Tal med Gennemslagskraft - for ledere var, at at små øvelser/ tanker kan ændre ens personlige ro

  Thorbjørn Nielsen, Byggeplads Supervisor

 • „Lærerigt, og nemt at følge med i“

  Jeg er mere opmærksom på hvilke værktøjer jeg kan bruge som leder

 • „Godt kursus med korte videoklip og forskellige øvelser“

  Det var især godt at få genopfrisket Fisk-modellen

  Hanne Røhl Kriegbaum, Global HR Director

 • „Super fint kursus (Tal med gennemslagskraft - for ledere)“

  Dejligt at man kan tage kurset, når det passer ind.

 • „Jeg lærte mange nye tips og tricks. Fint med opfølgningsspørgsmål efter hvert afsnit“

  Største take-away: hvordan man dæmper nervøsiteten, når man skal præsentere

Korte kurser, når det passer dig

Med GetSkills springer du køen over og får værdifuld viden her og nu.

Online og mobilt uanset hvor du er

GetSkills er effektive online kurser lige der hvor du befinder dig.

30 års erfaring sikrer kvaliteten

Bag GetSkills står et team af kompetente og erfarne kursusudviklere og undervisere.

Skift til høj kontrast