Brug chatgpt som leder

Hvis du ikke bruger chatGPT i dit lederjob, så går du glip af noget! Vi har her samlet de 10 vigtigste ting, du absolut bør have FOMO over!

 

Vi har alle sammen en bedsteforælder eller en onkel, som nægter at få en mobiltelefon eller bruge internettet. Og vi har lovet os selv højt og helligt, at så stædige og ikke-nysgerrige på verden og udviklingen omkring os vil vi ALDRIG blive.

Lige indtil værktøjer med kunstig intelligens stormede ind i vores liv, og din første tanke var: “Aj, behøver jeg virkelig lære det? Kan jeg ikke bare gøre, som jeg altid har gjort, det fungerer jo fint?”.

Kan du selv høre det?

Der er mange fordele og ulemper ved kunstig intelligens. Den diskussion gemmer vi til en anden god gang. Men at lukke øjnene for, at det findes, er ligesom når Mormor nægter at få en mobiltelefon. Sorry to tell you.

Så lad os straks komme videre til at se på, hvordan du kan bruge chatGPT - og undgå at komme helt bagud i den teknologiske udvikling (det er du altså for ung til).

 

10 ting, du går glip af, hvis du ikke bruger chatGPT i din lederrolle

 

1. Skrive udkast til tekster

Den her er nem - chatGPT kan selvfølgelig skrive udkast til tekster. Mails, præsentationer, jobannoncer, spørgsmål til jobsamtaler, opgaver jeres jobansøgere skal løse og meget mere.

Endnu har chatGPT ikke været i nærheden af at skrive en tekst, der var god nok til, at jeg bare ville copy-paste den - men det er cirka en million gange lettere at skrive en tekst, hvis man har et udgangspunkt.

 

2. Give feedback på dit arbejde

Du kan copy-paste dit arbejde ind i chatGPT og bede den give dig feedback. Smart, hva?!

Og modsat din egen kød-og-blod-chef kan du bede den om kun at give dig ros ;)

 

3. Give feedback på dine medarbejderes arbejde

Du kan selvfølgelig gøre det samme med dine medarbejderes arbejde og få input til ris og ros. 

Men især her skal du huske, at det, du sender til din medarbejder skal komme fra DIG. Brug chatGPT som sparringspartner og undgå at copy-paste feedback til dine medarbejdere!

 

4. Øvelse gør mester

Du kan øve dig på svære samtaler eller at svare på spørgsmål fra bestyrelsen med chatGPT. 

Du skal bare forklare den situationen og hvilken rolle den skal spille. Find din indre skuespiller frem og prøv dig frem!

 

5. Læse lange dokumenter på et øjeblik

Slut med at læse lange, kedelige dokumenter. Indsæt teksten eller link til den i chatGPT og bed den om at opsummere de vigtigste pointer for dig. Du kan også bede den om at svare på specifikke spørgsmål ud fra teksten eller fokusere på noget særligt.

Smart, hva?

 

6. Brainstorm

Er din kreative proces gået i stå? Prøv at bede chatGPT om idéer - du får nok ikke den store forkromede løsning, men måske lige netop det indspark, du skal bruge for at komme videre.

 
7. Dataanalyse

Indsæt data eller præsentationer i ChatGPT, og bed den om at analysere og trække relevante indsigter. ChatGPT kan hjælpe med at identificere mønstre, trends eller statistikker, der kan være afgørende for dine beslutninger og strategiske planlægning. 

 

8. Effektive møder

Hvem hader ikke ineffektive møder? Du kan bruge ChatGPT til at generere dagsorden, skrive mødeindkaldelsen eller udarbejde mødenotater.

 

9. Ledelsesstil

ChatGPT kan hjælpe dig med at tilpasse din ledelsesstil efter forskellige personlighedstyper. Stil spørgsmål om psykologi og adfærdsteori til ChatGPT for at få indsigt i, hvordan du bedst kan motivere og samarbejde med hver enkelt medarbejder.

 

10. Teambuilding

Brug chatGPT næste gang du planlægger teambuilding for dit team! Hvad skal I lave, hvor skal I være, skal I lave nogle sjove lege eller quizzer, skal I deles op i hold og hvordan, hvad er tidsplanen, og så videre. Brug chatGPT som sparringspartner.

 

Men husk altid...

Husk altid at supplere ChatGPT's råd med din egen sunde fornuft og erfaring som leder. ChatGPT kan være en værdifuld ressource, men den skal anvendes med omhu og kritisk tænkning.

Vær særligt opmærksom på, at chatGPT sagtens kan give dig urigtige oplysninger. Du skal altid dobbelttjekke fakta. 

Og desuden: Jo mere vi alle sammen bruger værktøjer som chatGPT, i jo højere grad begynder vi også at kunne genkende, når noget tekst er skrevet med AI. Tilpas altid dine tekster, så din modtager kan mærke, at den er skrevet af et rigtigt menneske.

Hvad siger vores kunder?

 • „Min største aha-oplevelse på kurset var, at ens egen passion er sindssyg vigtig at finde frem til ifm. at være leder“

  Jeg vil anbefale ’Tal med Gennemslagskraft – for ledere’ til alle nyuddannede ledere eller folk der står overfor at blive ledere snart. Eller til folk, som har brug for at forbedre motivationen til sine medarbejdere eller skills til at præsentere.

 • „Det der især var håndgribeligt og brugbart for mig, var delen omkring slides/præsentationsteknik.“

  Jeg har altid haft det fint med at tale foran andre; men kurset har fået mig til at tænke over nogle ting, som gør at jeg kan blive bedre til at "eje lokalet" og forbedre min præsentationsteknik.

  – Thomas Bjerregaard, Key Account Manager & E-Com Lead

 • „Efter kurset føler jeg, at jeg har mere kontrol over mig selv, når jeg skal tale foran andre“

  Jeg vil anbefale Tal med Gennemslagskraft til ledere og lignende. Så man kan holde gode oplæg og udvikle sig selv og medarbejdere

 • „Jeg fik redskaber som jeg slet ikke havde før“

  Det var perfekt med øvelser mellem videoerne

 • „Kurset betød, at jeg føler mig bedre til at forberede mig på at tale, selv om usikkerheden nok stadig er der“

  Min største aha-oplevelse da jeg tog Tal med Gennemslagskraft - for ledere var, at at små øvelser/ tanker kan ændre ens personlige ro

  Thorbjørn Nielsen, Byggeplads Supervisor

 • „Lærerigt, og nemt at følge med i“

  Jeg er mere opmærksom på hvilke værktøjer jeg kan bruge som leder

 • „Godt kursus med korte videoklip og forskellige øvelser“

  Det var især godt at få genopfrisket Fisk-modellen

  Hanne Røhl Kriegbaum, Global HR Director

 • „Super fint kursus (Tal med gennemslagskraft - for ledere)“

  Dejligt at man kan tage kurset, når det passer ind.

 • „Jeg lærte mange nye tips og tricks. Fint med opfølgningsspørgsmål efter hvert afsnit“

  Største take-away: hvordan man dæmper nervøsiteten, når man skal præsentere

Korte kurser, når det passer dig

Med GetSkills springer du køen over og får værdifuld viden her og nu.

Online og mobilt uanset hvor du er

GetSkills er effektive online kurser lige der hvor du befinder dig.

30 års erfaring sikrer kvaliteten

Bag GetSkills står et team af kompetente og erfarne kursusudviklere og undervisere.

Skift til høj kontrast